Kirjoittaja Aihe: Seinästä sinä olet tullut, S, spefi  (Luettu 3736 kertaa)

Poissa sulo

 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 122
Seinästä sinä olet tullut, S, spefi
« : 13-02-2010, 19:09:48 »
Seinästä sinä olet tullut

Ikäraja: Sallittu (ihan totta!)
Tyylilaji: spekulatiivinen fiktio
Varoitukset: ei mitään. Tämä on ihan kiltti juttu. Ei edes ketään pilkata. Ajatella!


Seinästä sinä olet tullut


Salkkumies ilmestyi kansliaan hiukan ennen ruokavälitunnin alkua. Kanslisti oli jo valmistautunut käytävän hälinään kääntämällä radiota suuremmalle, ehkä siksi oven kolahdus jäi kuulematta. Mies vain oli läsnä, tuijotti ja köhi anteeksipyytävästi. Yskä tuli jostain hyvin syvältä hengityselimistön kosteista uumenista ja toi Irman mieleen kiehuvan kanaviillokin.
– Müller. Tulin homeasioissa.
Irma tarkisti kalenterin.
– Täällä ei ole merkintää. Onko tapaamisesta sovittu?
– Rehtori kyllä tietää minusta.
Irma vilkaisi sivusilmällä oven lasia. Keijo näytti pelaavan pasianssia tietokoneella. Ehkä asiasta oli tosiaan sovittu. Ja oppitunti alkaisi vasta puolen tunnin päästä, mitäpä se Irmalle kuului.


– Kyllä, sairaslomia on ollut.
Keijo naksutteli kynäänsä. Kotitalousopettaja niiskutti viikoittain ja sijaisia sai houkutella jo naapurikunnista, kun rouva ehti julistamaan marttakerholleen että työolot olivat aivan mahdottomat. Ja olivathan ne, viisitoistakesäiset puukkojen kanssa eivät ole kovin turvallisuutta luova ympäristötekijä heikkohermoiselle lastentarhatädille, mutta jonkuhan niille oli kerrottava, ettei raakaa sikanautaa kannattanut käyttää kasvonaamiona vaikka nuortenlehdessä niin olisi lukenutkin.

Ainahan sai varautua innovaatioihin. Kuten löytämään kadonneen koiransa pakastimesta huolestuneen syysloman jälkeen. Mutta sellaisiahan ne olivat, lapset.

Müller nyökytteli. Hänen ihonsa väriä oli hankala määritellä, Keijo olisi voinut vannoa sen olevan jopa hiukan vihertävä. Mutta se saattoi johtua oudon värisestä paidastakin, heijastua.

– Hometta on koko pohjakerroksessa, varsinkin kotitalousluokan ja kuvaamataitoluokan varaston alla. Ilmanvaihdon kautta haitat leviävät tietysti laajemmalle.

– Outoja hajuja ja sellaisia.
– Kyllä
Keijo virnisti.
– Ja minä kun luulin, että se oli vain teinien hikeä. Ominaishaju.
– Tuleeko siitä astmaoireita?
– Pahempaakin, uskokaa pois.

Ruokavälitunti alkoi. Müller liikahteli vaivautuneen oloisena tuolillaan kun hälinän aalto velloi kanslian oven raosta.
– Koko alakerros on oikeastaan jo saneerauskelvottomassa kunnossa.
– Tarkoittaako se, että koulu voisi saada uudet tilat?
– Sitä. Sitäkin. Kaupungin budjetti tietysti huutaa kauhusta, mutta tilat on helppo määritellä ihmisterveydelle vaarallisiksi.
– Syksyyn mennessä?
– Kyllä.

Keijo keräili tarkistamansa matematiikan kokeet salkkuun ja avasi oven Müllerille. Hänestä oli jäänyt pieni märkä läntti tuolille, tai ehkä se oli siinä jo aiemmin. Täytyisi huomauttaa siivoojalle asiasta.
– Saamme varmaan tarkemman raportin asiasta pian?
– Kyllä, siitä voitte olla varma.
– Ja mitä firmaa, saako kysyä -
– Itse asiassa minä edustan hometta. Lähetämme toisen itiöemän koulutoimistoon iltapäivällä. Tilat siirtyvät homeen hallintaan ja teille ihmisille järjestetään väistötilat parakkeihin.
– Ai. No sitten.

Avatessaan luokan oven Keijo haisteli hiukan tarkemmin kuin vuosiin. Kyllä, oli se muutakin kuin hikeä ja hiuskiinnettä. Home oli tosiaan asettunut taloksi.

Mutta olihan se Müller sentään tyylikäs ilmestys. Ei uskoisi, yläasteen kasvatiksi.
Tarjolla oleva opintojakso: Pessimismin perusteet, 5 op.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Seinästä sinä olet tullut, S, spefi
« Vastaus #1 : 13-02-2010, 19:28:48 »
Seinästä sinä olet tullut ja seinäksi pitää sinun jälleen tuleman.  ;D Budjetti, joka huutaa kauhusta ja homeen edustaja!  ;D Tällaisten kirjoittaminen on laitonta, kun tulee liian hilpeä olo ja edes puolijärjelliset kommentit alkavat kiertää kaukaa. :D

Poissa Beelsebutt

 • vähemmän
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 3081
 • malmi
  • Ficciarkisto
Vs: Seinästä sinä olet tullut, S, spefi
« Vastaus #2 : 14-02-2010, 00:36:13 »
Homeen valtaama koulu, totta tosiaan! ;D Mutta missä nuortenlehdessä kehotetaan käyttämään sikanautaa kasvonaamiona x)


Ihanata, kiitos!
- Bbuttis
Fifi-ficitLJAO3

Poissa Nappeli

 • Hassu
 • värkkääjä
 • Viestejä: 1099
 • Kemiat kohtaa
Vs: Seinästä sinä olet tullut, S, spefi
« Vastaus #3 : 14-02-2010, 18:18:53 »
Kertakaikkisesti! Enpä muista aikoihin lukeneeni mitään näin omaperäisen hauskaa. Teinien touhuihin turtunut rehtori ja homeen valtaama koulu, ihanan ajankohtaista. Sitten paikalle saapuu itiöemä ilmoittamaan uusista tilajärjestelyistä, kerrassaan nerokas ajatus. Mitäpä tähän nyt muuta osaisi sanoa.  :D Vau!

Poissa sulo

 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 122
Vs: Seinästä sinä olet tullut, S, spefi
« Vastaus #4 : 15-02-2010, 09:06:16 »
Löl, kiitos teille! Tässä tekstissä puran omia yläastetraumojani  ;D Hyvä, jos olen saanut jalostettua ne huvittavaan muotoon edes joiltain osin... projekti on yhä kesken.

Ja Buttis, jos joskus päädyn johonkin nuortenlehteen avustajaksi, täytyy tuota sikanautavinkkiä ehdottomasti kokeilla. Tuskin niitä läpysköitä tarkastetaan niin tarkasti ennen painoon menoa, ettei sinne pientä piruilua saisi sekaan ujutettua... Kyllä sen joku varmasti uskoisi! (Ja olisin varmasti sitten taas työtön hyvin pian...)
Tarjolla oleva opintojakso: Pessimismin perusteet, 5 op.

Poissa DWW

 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 76
 • Idea +2, motivaatio -3
Vs: Seinästä sinä olet tullut, S, spefi
« Vastaus #5 : 15-02-2010, 17:34:10 »
Hah, hauskoja kielellisiä ilmaisuja, oivalluksia sekä napakkaa, mutta hyvin kuvailevaa dialogia. Repesin mm. 'kanaviilokeille' ja rehtorin käsityksille/kokemuksille yläasteelaisista. :D Joo, kyllä tästä tulee yläaste mieleen - onneksi peruskoulut ovat jo takanapäin ja opettajan opintoja en tasan lähde lukemaan opintojeni ohessa, vaikka se kuinka "järkevää" olisikin. ;) Loppuratkaisu valitettavasti oli jo spoilaantunut minulle, koska satuin lukemaan vastausviestejä ennen tarinaa. :P
Pienet aivot kuluttavat vähän energiaa.