Kirjoittaja Aihe: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista  (Luettu 13135 kertaa)

Lizlego

 • Vieras
Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« : 10-04-2012, 16:19:31 »
Kuka voi hakea?
Kuka tahansa, joka uskoo olevansa riittävän hyvä hoitamaan vuoden eteenpäin yhtä adminin pesteistä.

Miten ehdolle asettuminen tapahtuu?
Luomalla oman topicin/vaalikampanjan jossa kertoo omat hyvät ja huonot puolensa, miksi haluaa adminiksi, tai oikeastaan mitä tahansa jolla kuvittelee pystyvänsä huijaamaan ihmiset äänestämään itseään. Topiceissa on keskustelu, väittely, kysely ja muu on sallittua.

Koska pitää ilmoittautua, koska äänestetään?
Hakemuksensa voi jättää koska tahansa huhtikuun aikana.
Äänestys tapahtuu toukokuun aikana, uudet adminit selviävät 1.6.

Kuinka monta sitten otetaan?
Aiemmissa keskusteluissa on ollut puhetta 3 administa. Pääsääntöisesti adminkausi on yhden vuoden mittainen. Paitsi ettei uusien adminien tarvitse aloittaa täysin nollasta, on yhden tai kahden adminin toimikausi jatkuu toisen vuoden. (Tästäkin varmaan äänestetään sen mukaan, onko yksi tai useampi halukas jatkamaan adminina?). Eli käytännössä voidaan äänestää yhdestä, kahdesta tai kolmesta vanhasta administa, ja yhdestä tai kahdesta uudesta administa.

No onko muita rajoituksia?
Koska foorumilla on paljon alaikäisiltä kiellettyä sisältöä johon admininkin tulee tarvittaessa puuttua, on muistaakseni väläytelty 18v ikärajaa.

Mimmosen tittelin saa?
Adminit ovat foorumilla värkkääjiä.


Tässä topicissa on lupa jauhaa vaikka yleisiä adminjuttuja, kysellä adminien tehtävistä ja miettiä määräaikaisuuksien hyvä ja huonoja puolia jne.  Areena on vapaa.
« Viimeksi muokattu: 20-08-2012, 16:54:11 kirjoittanut malla »

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #1 : 10-04-2012, 17:00:18 »
Musta määrite adminin vika-ajaksi voisi olla toistaiseksi. Täysin uudelta menee kuitenkin varmaan hetki totutella hommaan ja vuosi kerrallaan kuulostaa jotenkin puisen typerältä, eihän siinä ehdi kuin tottua ja vaihtuvuus olisi aika järkyttävää. Musta pari hyvää adminia niin pitäksi aikaa kuin homma toimii (aka tahtovat itse ja hoitavat tehtävänsä kunnolla) kuulostaa parhaalta. Uhkana tietenkin on, että samat on seuraavat viisi vuotta, mutta olisiko se ongelma? Niin kauan kuin myös tavallisia käyttäjiä kuunnellaan näin hyvin ja adminit ja modet ei ole foorumin jumalia (anteeksi jos romutin jonkun minäkuvan :P ) ei pitkäaikaisuus haittaa musta mitään. Luotettavuus kunniaan.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #2 : 10-04-2012, 19:34:41 »
Määräaikaisuus olisi mun mielestä hyvä siinä mielessä, että se voisi ratkaista muutaman asian:

1) Jos admin ei jotakuta miellytä, siitä pääsee joskus eroonkin eli ei tarvitse odottaa ikuisesti, että milloin se älyää lähteä. ;D

2) Jos adminiksi ryhtyminen ei ole ikuisuushommaa, kynnys ottaa vastuuta Fifissä madaltuu (toivottavasti) ja yhteishenki kasvaa (edelleen toivoakseni).

3) Kukaan ei ala pitää itseään korvaamattomana täällä. Tämä viimeinen varsinkin, jos vielä rajoitetaan peräkkäisten adminkertojen määrää esimerkiksi pariin kertaan niin kuin presidentin virkakausissa.

Nämä kaikki tietenkin edellyttäisivät sitä, että ihmiset uskaltaisivat ryhtyä tähän.  ::)

Poissa Herkkuoone

 • myrkkyherkkukarkki
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 89
  • Rakkaudesta Kirjoittamiseen
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #3 : 10-04-2012, 19:50:13 »
Minustakin tuo määräaikaisuus on hyvä juttu vielä nyt, mutta kuten culliinakin totesi, ei se pitkäaikaisuuskaan haittaa, jos homma toimii ja adminit (sekä modet) hoitaa hommansa kunnolla. (:

Minä puolestani kyselen, että onko adminiksi ryhtymiseen täällä ikärajaa, että tiettyä ikää nuoremmat eivät saisi mukaan hakea? :3
« Viimeksi muokattu: 10-04-2012, 20:15:46 kirjoittanut Herkkuoone »
Rakastan sua tänään enemmän
Kuin koskaan ennen sen nyt käsitän

~

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #4 : 10-04-2012, 19:59:55 »
Nyt pistit pahan! :o Pitäisi luntata vanhoista topiceista, että oliko siitä puhetta. Melkein lonkalta sanoisin, että adminiksi pitäisi olla täysi-ikäinen, modeina on kyllä ollut nuorempiakin.

Poissa malla

 • superhessu
 • Viestejä: 742
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #5 : 10-04-2012, 20:10:52 »
Sinällään, jos miettii, että modenhan pitäisi kai periaatteessa olla 18-vuotias mikäli haluaa moderoida K-18 osastoja, niin eikö se sama koske adminia? Vaikka eihän se nyt käytännössä noin taida kuitenkaan mennä - eiköhän niitä nuorempiakin modeja löydy K-18 osastoilta hääräämästä. :D Mä en itse henk.koht. näe mitään ikärajoitusta tarpeellisena adminin virkaan, tärkeämpänä pidän sitä motivaatiota ja kiinnostusta.

Missä kaikki adminiksi halajavat lusmuilee?
Papin aamen ei tee kenestäkään toisen itsestäänselvää omaisuutta.

Poissa Nappeli

 • Hassu
 • värkkääjä
 • Viestejä: 1099
 • Kemiat kohtaa
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #6 : 10-04-2012, 20:56:12 »
Niin monta kertaa olen nähnyt, kun ihmiset hankkiutuu vastuutehtäviin korkeaotsaisina ja hyviä periaatteita täynnä, sekä tietenkin täysin itseensä luottaen. Ihmisen luonto on kuitenkin sellainen, että luottamustehtäviin päässeet mukavoituu ja jossain vaiheessa se pelkkä aseman säilyttäminen alkaa olla tärkempää kuin se mitä varten siihen virkaan alunperin haettiin. Eikä ihmiset yleensä edes huomaa itse näin käyneen. Siksi kannatan sellaista systeemiä, että adminvaalit olisi vuoden välein ja kahden virkakauden jälkeen ei voisi asettua ehdolle ennen kuin yhden välivuoden jälkeen. Kukaan ei siten pääsisi tällä foorumilla ikuisen diktaattorin asemaan, eikä kasvattamaan päätään, eikä ihastumaan valtaan muutenkaan kohtuuttomaksi. Kiertävä adminius lisäisi avoimuutta, demokratiaa ja pitäisi ylläpidon poissa norsunluutornista.

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #7 : 10-04-2012, 21:17:27 »
Hmm, kai sekin voisi toimia. Jonkinlaista pysyvyyttä itse kuitenkin jään kaipaamaan, entä jos admineiksi valitaan ensikertalaisia (tai mikseipä konkareitakin), joilla homma ei sitten suju ja elämä alkaa kusta? Tällöin foorumi olisi koko vuoden ihan pulassa eikä mikään toimisi. Okei, ehkä sellaisia ei sitten valita, mutta jotenkin noin iso vaihtuvuus ainakin itseä pelottaa näin isossa asiassa ja ihmisluonto on arvaamaton - entä jos adminit riitaantuu ja molemmat/kaikki keksii poistaa tunnuksensa? Tässä draamassa niin ei (onneksi) käynyt ja elämä alkaa taas hymyillä, mutta te ootte kuitenkin aika paljo kokeneempia ja tehneet tätä hommaa kauemmin. Mua vaan pelottaa ajatus, että tunnukset ja ylin valta olis henkilöillä, jotka voi olla ihan randomeita ja sössiä kaiken. Tuntuis pahalta kattoo sivusta ja huutaa, kun toiset feilaa kaiken vahingossa.

Tai ehkä olen vain kamalan pessimistinen ja kaikki voisi kuitenkin toimia.

Poissa Herkkuoone

 • myrkkyherkkukarkki
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 89
  • Rakkaudesta Kirjoittamiseen
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #8 : 10-04-2012, 21:21:10 »
Mä jäin vaan miettimään tuon Nappelin mainitseman systeemin kohdalla sitä, että jos esim. on sellainen tilanne, että _kaikki_ nykyiset adminit ovat olleet sen kaksi virkavuotta toimessaan, eivätkä saa asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa, joten seuraavissa vaaleissa tilalle vaihdetaan uudet, kokemattomammat ihmiset. Eikö kuitenkin olisi hyvä, että adminina olisi ainakin yksi kokenut ja asioista perillä oleva, joka voisi neuvoa ja opastaa uusia admineita? Jos näin olisi, voitaisiin mielestäni luottaa paremmin siihen, että jos foorumilla jotakin tapahtuu, ainakin joku admineista tietäisi mitä tulisi tehdä. (:

Ja entä miten menetellään sitten, jos jälleen kaikki adminit tai suurin osa heistä olisi ollut toimessaan jo kaksi virkakautta, eivätkä saa osallistua ehdolle seuraavissa vaaleissa, mutta uusia, toimeen innokkaita ei ole? Saavatko vanhat adminit jatkaa vielä?

//Huomautus! Sillä aikaa kun kirjoitit viestiäsi, tähän aiheeseen on kirjoitettu uusi viesti. Haluat ehkä lukea uuden viestin ennen tämän viestin lähettämistä.
Juuri samaa asiaa näyttää culliinakin tarkoittavan (:
Rakastan sua tänään enemmän
Kuin koskaan ennen sen nyt käsitän

~

Poissa Nappeli

 • Hassu
 • värkkääjä
 • Viestejä: 1099
 • Kemiat kohtaa
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #9 : 10-04-2012, 21:31:05 »
Minä jäin kans miettimään tuota, että mitä sitten tapahtuu, jos ei halukkaita löydy adminin virkaan. Että jatkaako sitten entiset kausien määrästä huolimatta? Tätä täytyy miettiä. Kokemattomuus ei mun mielestä ole este, koska kyllähän neuvoa voi kysyä vaikka aiemmin virassa olleilta. Admin on muutenkin tällä foorumilla vain käyttäjien palvelija ja kaikesta voi (ja pitääkin) keskustella.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #10 : 10-04-2012, 21:35:17 »
Jos ei halukkaita löydy, niin kai sitä jonkun täytyy sitten ainakin jatkaa.  :P Mutta jos sitten pitää jotenkin haun auki tai jotain? Ja sitten jos joku on halukas, nakittaa sen. :D Kokemattomuutta ei pitäisi liikaa pelätä.

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #11 : 10-04-2012, 21:38:03 »
Lainaus
Eikö kuitenkin olisi hyvä, että adminina olisi ainakin yksi kokenut ja asioista perillä oleva, joka voisi neuvoa ja opastaa uusia admineita? Jos näin olisi, voitaisiin mielestäni luottaa paremmin siihen, että jos foorumilla jotakin tapahtuu, ainakin joku admineista tietäisi mitä tulisi tehdä. (:
Kiitos, nimenomaan näin ♥

Ja juu, onhan aina olemassa joku, jolta kysyä, mutta mistä ihmeestä voi tietää, kuka kysyy? Pessimismi iskee, mutta hei haloo, netissä ei monesta asiasta voi olla varma. Lisäksi se, että onko parempi ottaa adminiksi henkilö tasoa "no kai se nyt sitte pärjää" vai vanha ja luotettavaksi todettu, joka tahtoo jatkaa, mutta ei vuosien mukaan saisi. Musta kahden vuoden kausi kuulostaa hyvältä ja siten, että joka toinen vuosi menee äänestykseen puolet ja joka toinen puolet - näin on aina vähintään yksi kokenut joukossa. Ja jos adminiksi ryhtyy niin musta kyllä pitäs uskaltaa lupautua toksi kahdeksi vuodeksi, tietysti jos jotain henkilökohtaista sattuu voi tietenkin aina erota, mutta ideana.

// ja itse ainakaan en pelkää kokemattomuutta, vaan ihmisiä itsiään. kokematonkin voi olla luotettava ja hyvä.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #12 : 10-04-2012, 21:51:22 »
Niin paitsi se vanha tuttu ja luotettava saattaa myös muuttua epäluotettavaksi oltuaan liian kauan vallassa ja tultuaan valtansa sokaisemaksi.  :P Kaksi vuotta on pitkä aika. Tämä foorumi on ollut pystyssä kolme vuotta ja se tuntuu ikuisuudelta adminina, vaikka tämä paikka on hiljainen.  :P Mä kannattaisin siis ehdottomasti lyhyempää aikaa kaudeksi.

Poissa Nappeli

 • Hassu
 • värkkääjä
 • Viestejä: 1099
 • Kemiat kohtaa
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #13 : 10-04-2012, 21:58:45 »
Musta kahden vuoden kausi kuulostaa hyvältä ja siten, että joka toinen vuosi menee äänestykseen puolet ja joka toinen puolet - näin on aina vähintään yksi kokenut joukossa. Ja jos adminiksi ryhtyy niin musta kyllä pitäs uskaltaa lupautua toksi kahdeksi vuodeksi, tietysti jos jotain henkilökohtaista sattuu voi tietenkin aina erota, mutta ideana.
Joo, tässä on hyvä pointti. Olisi varmaan uusille admineille miellyttävämpää, jos joukossa on joku jo hommaan rutinoitunut. Voisi laskea hakukynnystäkin, kun ei tarvisi niin jännittää kuinka suoriutuu. Jos pidetään kolmea adminia hyvänä määränä tämän kokoiselle foorumille, niin ehdotan seuraavaa jaksotusta: virassa olevat kolme adminia ilmoittavat vuoden välein halukkuutensa/haluamattomuutensa jatkaa. Jos kaikki haluavat jatkaa, pidetään äänestys, jossa vähiten ääniä saanut (tai kaksi kautta palvellut, jolloin äänestystä ei tarvisi suorittaa) joutuu väistymään virasta ja luovuttamaan paikkansa eniten ääniä saaneelle uudelle tulokkaalle. Näin virassa olisi aina vähintään kaksi vanhaa adminia. Kaikesta huolimatta musta olisi hyvä jotenkin varmistaa myös se, ettei kukaan jää roikkumaan virkaan vain asemaan ihastuneena. Joku maksimimäärä peräkkäisiä virkakausia olisi paikallaan. Vaikeahan sitä sitten kyllä on järjestää mitenkään, jos ehdokkaita ei saada. ::)

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #14 : 10-04-2012, 22:01:02 »
^Oikeesti, vasta kolme vuotta?  :o oho, yllätyin :D Noh, hyvää työtä ootte tehny.

Lizillä oli pointtia, mutta komppaan kyllä Nappelia. Toi kuulostaa aikalailla täydelliseltä.