Arkisto > Vanhoja keskusteluja

Random fandom? -haaste [ilmoittautuminen päättynyt, dedis alustavasti 6.6.]

(1/4) > >>

culliina:
Random fandom?

Haasteen ideana on... olla haaste, luulisin ainakin. Ja lisäksi haastaa teidät kirjoittamaan fandomeista, joista ette välttämättä ole ikänänne kuulleet - randomia, eikö? No ei nyt niin, kertahan se on ensimmäinenkin!

Jutun juoni on, että ilmoittautuessasi lähetät minulle yksärinä kaksi eri fandomia ja paritukset niistä. Ilmoittautumisen loputtua arvon fandom-pairingit osallistujien kesken ja leikki voi alkaa. Fandom-pairingeja saa kukin kaksi, jotta kukin voi valita sen itselle mieluisemman. Kirjoitettavan ficin pituus, genre, general, juoni ja kieli ovat täysin kirjoittajan päätettävissä, ainoastaan fandomin ja pairingin tulee olla toisen annetun mukaisia. Crossovereita ei sallita.


Jotta homma pysyisi hanskassa, asetan pari sääntöä:

1. fandomia on vähän rajattu; siitä tulee olla olemassa kirja tai pokkari suomeksi eli fandomiksi ei kelpaisi esimerkiksi Young Dracula, koska siitä tehtyä kirjaa ei ole käännetty suomeksi. Pirates of the Caribbean sen sijaan sopisi vallan mainiosti samoin kuin esimerkiksi Hamlet.

2. Myös sarjakuvat, runot ja näytelmät käyvät, kunhan siitä on olemassa kirja tai pokkari, pelkkä lehti ei riitä.

3. Mikäli fandom on sarja, tulee siitä ilmoittaa vain ensimmäinen osa ja pairingin kaikkien osapuolten tulee esiintyä jo siinä. Fandom-pairingiksi ei siis kelpaa esimerkiksi Harry Potter ja Viisasten kivi - Sirius Musta/ Villisilmä Vauhkomieli. Toisin sanoen mikäli et tunne saamaasi fandomia sinun tarvitsee tutustua ainoastaan ensimmäiseen osaan ;)

4. Suositeltavaa on, että teos on helposti saatavilla eli sitä kummisedän 50-luvulla kirjoittamaa omakustannettua (joskin kerrassaan loistavaa) dekkaria ei mieluusti oteta vaihtoehdoksi. Tämä siksi, että teokseen pitäisi oikeasti saada tutustuttua ja sen olisi mukava löytyä kirjastosta. Tietenkään jokaisessa kirjastossa ei jokaista teosta ole, mutta pointti tuli selväksi.

5. Valitse kaksi erityylistä teosta. Fandom-pairingiksi ei siis kelpaa TLOTR - Haldir/ Lindir, Silmarillion - Elrond/ Elros, koska fandomit ovat rinnakkaiset. Kaksi erilaista fantasiafandomia käy toki, mikäli ne ovat toisistaan riippumattomat eli TLOTR:n rinnalle voit valita esimerkiksi Narnian.

6. RPF kelpaa, mikäli henkilöistä on kirjoitettu elämänkerta. Kaikkien pairingin osapuolten tulee esiintyä samassa elämänkerrassa.

7. Pairingissa tulee olla kaksi pääosapuolta ja niiden lisäksi max. kolme muuta. Tämä siksi, että jo fivesome on kohtuullisen haastavaa kirjoitettavaa ja kirjoittaja saa lisätä pairingiin muita osapuolia vapaasti, kunhan pääpairingina pysyy annettu.

8. Mikäli ilmenee ongelmia fandomin/ pairingin/ jonkin niihin liittyvän kanssa, ilmoita itsestäsi tässä topassa. Ainakin haasteen antaja osaa auttaa.
Ilmoittautuminen päättyy 1.10. ja ilmoitan osanottajille arvan heille asettamat fandom-pairingin viimeistään 3.10.. Mikäli joku osanottajista vetäytyy haasteesta toimitaan kuten Wotissa ja kirjoittamatta jääneen haasteen saa ensimmäinen halukas.

Deadline on alustavasti 6.6., mutta sitä voidaan tarvittaessa siirtää. Saatuasi ficin valmiiksi linkitä se tähän topaan fandomin, pairingin ja ikärajan kera :)


Osallistujat: (kursivoidut lähettäneet fandom-pairinginsa)

culliina
Jolandina
Porpentina
zilahzilah:
Jee! Osallistun! Fandomeita pitää vähän miettiä, mutta ilmoitan ne viimeistään tuohon 1.10 mennessä.  ;D


zilah

culliina:
Jee, salve!

Hah ironista, että latinan kaltaisessa monipiikkisessä kielessä onkin vain yksi yleispätevä tervehdyssana, jolla voi kuitata mm. kaiken mahdollisen... Vaikkakin kelpaa kyllä :D

culliina:
ja meitä on monta ja meitä on monta, kokonainen lauma, kokonainen lauma...

hurjasta osanottajatulvasta huolimatta voi haasteen minusta pitää. Vai mitä sanoo zilah?

Jolandina:
Oi, mun piti ilmoittautua tähän kauan sitten, mutta jätin tekemättä kun en osannut heti päättää fandomvaihtiksiani, ja ajattelin että ilmoittaudun kun osaan ne päättää, etten unohda lähettää niitä - ja sitten unohdin koko haasteen :E

Mutta mukaan tulisin mielelläni, laittelen yv tässä illan aikana kunhan tosiaan saan päätettyä! ;D Tosi kivanoloinen haaste, nyt vain sormet ristissä toivomaan että sattuisi arpaonni käymään ja ainakin toinen fandomeista olisi täysin tuntematon mulle :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta