Keskustelut > Vakavampaa keskustelua kirjoittamisesta

NaNoWriMo

(1/63) > >>

Celeporn:
Iiiih, se on taas kohta täällä - NaNoWriMo!

Minulla on ehkä liian vähän tekemistä elämässäni, sillä olen kesästä asti odottanut marraskuuta ihan vaan nanon takia. Osallistuin viime vuonna ensimmäisen kerran ja tuntuu siltä, että olen jäänyt ihan auttamattomasti koukkuun (ainakin toistaiseksi). Nythän tuon kirjoittamishelvetin alkuun on vain vajaa kuukausi, ja kävin sitten vilkuilemassa sivustoa huomatakseni, että viime vuoden tiedot on pyyhitty pois. En siis kai ole liian aikaisin liikkeellä, sillä uuteen kauteen on jo sielläkin varauduttu...

Aikovatko jotkut muut fifiläiset osallistua tänä vuonna? Millaisia kokemuksia teillä on kyseisestä projektista, miten on sujunut aiemmin?

Sarelon:
Mä osallistuisin, jos vain keksisin aiheen, josta voisin kuvitella saavani aikaan 50 000 sanaa :'D Alun perin mun piti kirjoittaa Säännöt on tehty rikottaviksi nanona, mutta en malttanut odottaa puolta vuotta. Ehkä hyvä, kun en ole saanut sitä kuin puoliväliin tähänkään mennessä.

Ei mut mä saatoin just keksiä sopivan tarinanalun. Voi vittu, kai mä sitten osallistun. Olen miettinyt sitä jo parina vuonna, mutta en ole vain saanut aikaiseksi. Pelottaa kyllä jo valmiiksi, kestääkö pää ;D

Fiorella:
Minua houkuttelisi kovasti taas osallistua, vaikka viime vuonna en saanutkaan sanamäärää lähellekään täyteen kun olin muuten niin kiireinen. ;) Tärkeintä siinä olikin se, että oli hauskaa kirjoittaa hyvällä syyllä, ihan kirjoittamisen vuoksi. Ehkä en vain ota sitä tarpeeksi (/liian) vakavasti, kirjoitin ihan ilokseni ja siitä jäi joka tapauksessa hyvä mieli. 

Ginger:
Wee!

Itsekin olen tässä NaNoa odotellut jo sellaiset puoli vuotta :D Luonnollisesti se lävähtää keskelle koekautta ja erilaisia aktiviteettejakin pitäisi koulun puolesta järjestää, mutta jos Nanon on onnistunut jo kahdesti läpikäymään, niin miksei nytkin? Kiireet ja ajanpuutos ovat vain tekosyitä!  :P

Osallistuin Nanoon vuosina 07 ja 08, molempina kirjoitin sellaista ikivanhaa fantasiatarinaani uusiksi. Viimeisenä iltana ylittyi 50 000 molemmissa tapauksissa. Tällä kertaa aloitan puhtaalta pöydältä ja kirjoitan jotain "vakavasti otetettavaa" - Alkon TV-kampanja on herättänyt pienessä päässäni idean alkoholiperhedraamasta. Mitään hajua ei ole siitä kuinka pitkä siitä lopulta tulee, fantasiassa kun kuitenkin oli se loputon venyttämismahdollisuus.

Ekassa nanossani pyrin siihen 1667 sanaan ja jätin "helppoon kohtaan", mikä aiheutti aika paljon ongelmia loppusuoralla, kun olin 5000 sanaa jäljessä ja se eilinen helppo kohta ei ollutkaan enää niin helppo. Nykyään käytän "kirjoitan-niin-paljon-kuin-vain-voin-kunhan-kokonaistilanne-on-yli-1667-sanaa-kertaa-päivien-määrä" -taktiikkaa. Mitenkäs te muut? Millä taktiikalla mennään, vai onko se soitellen sotaan?

Onko täällä tupla-Nanottajia? Olisin superonnellinen, jos olisin niitä ihmisiä, jotka pystyvät suoltamaan 2000 sanaa alle puolessa tunnissa ja tupla olisi silkkaa pässinlihaa. Itselleni tupla-Nano on jotain aivan käsittämätöntä, mutta olisi sitäkin ihan hauskaa kokeilla joskus. Eihän se sinällään muusta riipu kuin päiväsuorituksesta. Ehkä onnistuisin, jos veisin Simssin marraskuuksi kaniin...  ;D

toyhto:
Minä en ole ikinä osallistunut mutta tavallaan kyllä kiehtoisi. Toisaalta mulle kirjoittaminen on varsinkin viime vuosina ollut hyvin vahvasti sellainen harrastus, jota olen tehnyt tasan silloin kun on huvittanut ja jonka olen yrittänytkin pitää pelkkänä hauskanpitona, ei minkäännäköisiä paineita, ja siihen ajatukseen 50 000 sanan tavoite ei kyllä ihan sovi :D Mutta toisaalta haluaisin saada kirjoitettua jonkun pidemmän originaalitarinan, koska sellaista nyt vaan ei ole syntynyt enää ficcailun aloittamisen jälkeen. Tai alkuja mutta siihen se aina jää.

Hmm, täytyy ehkä ruveta valmistautumaan henkisesti, jos vaikka lähtisikin tänä vuonna mukaan! Tosin mun täytyy kyllä ottaa vähän selvää käytännön jutuista, en oikein ole edes perillä siitä että pitääkö johonkin ilmoittautua ihan virallisesti ynnä muuta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta