Kirjoittaja Aihe: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista  (Luettu 13133 kertaa)

Lizlego

 • Vieras
Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« : 10-04-2012, 16:19:31 »
Kuka voi hakea?
Kuka tahansa, joka uskoo olevansa riittävän hyvä hoitamaan vuoden eteenpäin yhtä adminin pesteistä.

Miten ehdolle asettuminen tapahtuu?
Luomalla oman topicin/vaalikampanjan jossa kertoo omat hyvät ja huonot puolensa, miksi haluaa adminiksi, tai oikeastaan mitä tahansa jolla kuvittelee pystyvänsä huijaamaan ihmiset äänestämään itseään. Topiceissa on keskustelu, väittely, kysely ja muu on sallittua.

Koska pitää ilmoittautua, koska äänestetään?
Hakemuksensa voi jättää koska tahansa huhtikuun aikana.
Äänestys tapahtuu toukokuun aikana, uudet adminit selviävät 1.6.

Kuinka monta sitten otetaan?
Aiemmissa keskusteluissa on ollut puhetta 3 administa. Pääsääntöisesti adminkausi on yhden vuoden mittainen. Paitsi ettei uusien adminien tarvitse aloittaa täysin nollasta, on yhden tai kahden adminin toimikausi jatkuu toisen vuoden. (Tästäkin varmaan äänestetään sen mukaan, onko yksi tai useampi halukas jatkamaan adminina?). Eli käytännössä voidaan äänestää yhdestä, kahdesta tai kolmesta vanhasta administa, ja yhdestä tai kahdesta uudesta administa.

No onko muita rajoituksia?
Koska foorumilla on paljon alaikäisiltä kiellettyä sisältöä johon admininkin tulee tarvittaessa puuttua, on muistaakseni väläytelty 18v ikärajaa.

Mimmosen tittelin saa?
Adminit ovat foorumilla värkkääjiä.


Tässä topicissa on lupa jauhaa vaikka yleisiä adminjuttuja, kysellä adminien tehtävistä ja miettiä määräaikaisuuksien hyvä ja huonoja puolia jne.  Areena on vapaa.
« Viimeksi muokattu: 20-08-2012, 16:54:11 kirjoittanut malla »

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #1 : 10-04-2012, 17:00:18 »
Musta määrite adminin vika-ajaksi voisi olla toistaiseksi. Täysin uudelta menee kuitenkin varmaan hetki totutella hommaan ja vuosi kerrallaan kuulostaa jotenkin puisen typerältä, eihän siinä ehdi kuin tottua ja vaihtuvuus olisi aika järkyttävää. Musta pari hyvää adminia niin pitäksi aikaa kuin homma toimii (aka tahtovat itse ja hoitavat tehtävänsä kunnolla) kuulostaa parhaalta. Uhkana tietenkin on, että samat on seuraavat viisi vuotta, mutta olisiko se ongelma? Niin kauan kuin myös tavallisia käyttäjiä kuunnellaan näin hyvin ja adminit ja modet ei ole foorumin jumalia (anteeksi jos romutin jonkun minäkuvan :P ) ei pitkäaikaisuus haittaa musta mitään. Luotettavuus kunniaan.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #2 : 10-04-2012, 19:34:41 »
Määräaikaisuus olisi mun mielestä hyvä siinä mielessä, että se voisi ratkaista muutaman asian:

1) Jos admin ei jotakuta miellytä, siitä pääsee joskus eroonkin eli ei tarvitse odottaa ikuisesti, että milloin se älyää lähteä. ;D

2) Jos adminiksi ryhtyminen ei ole ikuisuushommaa, kynnys ottaa vastuuta Fifissä madaltuu (toivottavasti) ja yhteishenki kasvaa (edelleen toivoakseni).

3) Kukaan ei ala pitää itseään korvaamattomana täällä. Tämä viimeinen varsinkin, jos vielä rajoitetaan peräkkäisten adminkertojen määrää esimerkiksi pariin kertaan niin kuin presidentin virkakausissa.

Nämä kaikki tietenkin edellyttäisivät sitä, että ihmiset uskaltaisivat ryhtyä tähän.  ::)

Poissa Herkkuoone

 • myrkkyherkkukarkki
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 89
  • Rakkaudesta Kirjoittamiseen
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #3 : 10-04-2012, 19:50:13 »
Minustakin tuo määräaikaisuus on hyvä juttu vielä nyt, mutta kuten culliinakin totesi, ei se pitkäaikaisuuskaan haittaa, jos homma toimii ja adminit (sekä modet) hoitaa hommansa kunnolla. (:

Minä puolestani kyselen, että onko adminiksi ryhtymiseen täällä ikärajaa, että tiettyä ikää nuoremmat eivät saisi mukaan hakea? :3
« Viimeksi muokattu: 10-04-2012, 20:15:46 kirjoittanut Herkkuoone »
Rakastan sua tänään enemmän
Kuin koskaan ennen sen nyt käsitän

~

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #4 : 10-04-2012, 19:59:55 »
Nyt pistit pahan! :o Pitäisi luntata vanhoista topiceista, että oliko siitä puhetta. Melkein lonkalta sanoisin, että adminiksi pitäisi olla täysi-ikäinen, modeina on kyllä ollut nuorempiakin.

Poissa malla

 • superhessu
 • Viestejä: 742
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #5 : 10-04-2012, 20:10:52 »
Sinällään, jos miettii, että modenhan pitäisi kai periaatteessa olla 18-vuotias mikäli haluaa moderoida K-18 osastoja, niin eikö se sama koske adminia? Vaikka eihän se nyt käytännössä noin taida kuitenkaan mennä - eiköhän niitä nuorempiakin modeja löydy K-18 osastoilta hääräämästä. :D Mä en itse henk.koht. näe mitään ikärajoitusta tarpeellisena adminin virkaan, tärkeämpänä pidän sitä motivaatiota ja kiinnostusta.

Missä kaikki adminiksi halajavat lusmuilee?
Papin aamen ei tee kenestäkään toisen itsestäänselvää omaisuutta.

Poissa Nappeli

 • Hassu
 • värkkääjä
 • Viestejä: 1099
 • Kemiat kohtaa
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #6 : 10-04-2012, 20:56:12 »
Niin monta kertaa olen nähnyt, kun ihmiset hankkiutuu vastuutehtäviin korkeaotsaisina ja hyviä periaatteita täynnä, sekä tietenkin täysin itseensä luottaen. Ihmisen luonto on kuitenkin sellainen, että luottamustehtäviin päässeet mukavoituu ja jossain vaiheessa se pelkkä aseman säilyttäminen alkaa olla tärkempää kuin se mitä varten siihen virkaan alunperin haettiin. Eikä ihmiset yleensä edes huomaa itse näin käyneen. Siksi kannatan sellaista systeemiä, että adminvaalit olisi vuoden välein ja kahden virkakauden jälkeen ei voisi asettua ehdolle ennen kuin yhden välivuoden jälkeen. Kukaan ei siten pääsisi tällä foorumilla ikuisen diktaattorin asemaan, eikä kasvattamaan päätään, eikä ihastumaan valtaan muutenkaan kohtuuttomaksi. Kiertävä adminius lisäisi avoimuutta, demokratiaa ja pitäisi ylläpidon poissa norsunluutornista.

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #7 : 10-04-2012, 21:17:27 »
Hmm, kai sekin voisi toimia. Jonkinlaista pysyvyyttä itse kuitenkin jään kaipaamaan, entä jos admineiksi valitaan ensikertalaisia (tai mikseipä konkareitakin), joilla homma ei sitten suju ja elämä alkaa kusta? Tällöin foorumi olisi koko vuoden ihan pulassa eikä mikään toimisi. Okei, ehkä sellaisia ei sitten valita, mutta jotenkin noin iso vaihtuvuus ainakin itseä pelottaa näin isossa asiassa ja ihmisluonto on arvaamaton - entä jos adminit riitaantuu ja molemmat/kaikki keksii poistaa tunnuksensa? Tässä draamassa niin ei (onneksi) käynyt ja elämä alkaa taas hymyillä, mutta te ootte kuitenkin aika paljo kokeneempia ja tehneet tätä hommaa kauemmin. Mua vaan pelottaa ajatus, että tunnukset ja ylin valta olis henkilöillä, jotka voi olla ihan randomeita ja sössiä kaiken. Tuntuis pahalta kattoo sivusta ja huutaa, kun toiset feilaa kaiken vahingossa.

Tai ehkä olen vain kamalan pessimistinen ja kaikki voisi kuitenkin toimia.

Poissa Herkkuoone

 • myrkkyherkkukarkki
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 89
  • Rakkaudesta Kirjoittamiseen
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #8 : 10-04-2012, 21:21:10 »
Mä jäin vaan miettimään tuon Nappelin mainitseman systeemin kohdalla sitä, että jos esim. on sellainen tilanne, että _kaikki_ nykyiset adminit ovat olleet sen kaksi virkavuotta toimessaan, eivätkä saa asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa, joten seuraavissa vaaleissa tilalle vaihdetaan uudet, kokemattomammat ihmiset. Eikö kuitenkin olisi hyvä, että adminina olisi ainakin yksi kokenut ja asioista perillä oleva, joka voisi neuvoa ja opastaa uusia admineita? Jos näin olisi, voitaisiin mielestäni luottaa paremmin siihen, että jos foorumilla jotakin tapahtuu, ainakin joku admineista tietäisi mitä tulisi tehdä. (:

Ja entä miten menetellään sitten, jos jälleen kaikki adminit tai suurin osa heistä olisi ollut toimessaan jo kaksi virkakautta, eivätkä saa osallistua ehdolle seuraavissa vaaleissa, mutta uusia, toimeen innokkaita ei ole? Saavatko vanhat adminit jatkaa vielä?

//Huomautus! Sillä aikaa kun kirjoitit viestiäsi, tähän aiheeseen on kirjoitettu uusi viesti. Haluat ehkä lukea uuden viestin ennen tämän viestin lähettämistä.
Juuri samaa asiaa näyttää culliinakin tarkoittavan (:
Rakastan sua tänään enemmän
Kuin koskaan ennen sen nyt käsitän

~

Poissa Nappeli

 • Hassu
 • värkkääjä
 • Viestejä: 1099
 • Kemiat kohtaa
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #9 : 10-04-2012, 21:31:05 »
Minä jäin kans miettimään tuota, että mitä sitten tapahtuu, jos ei halukkaita löydy adminin virkaan. Että jatkaako sitten entiset kausien määrästä huolimatta? Tätä täytyy miettiä. Kokemattomuus ei mun mielestä ole este, koska kyllähän neuvoa voi kysyä vaikka aiemmin virassa olleilta. Admin on muutenkin tällä foorumilla vain käyttäjien palvelija ja kaikesta voi (ja pitääkin) keskustella.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #10 : 10-04-2012, 21:35:17 »
Jos ei halukkaita löydy, niin kai sitä jonkun täytyy sitten ainakin jatkaa.  :P Mutta jos sitten pitää jotenkin haun auki tai jotain? Ja sitten jos joku on halukas, nakittaa sen. :D Kokemattomuutta ei pitäisi liikaa pelätä.

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #11 : 10-04-2012, 21:38:03 »
Lainaus
Eikö kuitenkin olisi hyvä, että adminina olisi ainakin yksi kokenut ja asioista perillä oleva, joka voisi neuvoa ja opastaa uusia admineita? Jos näin olisi, voitaisiin mielestäni luottaa paremmin siihen, että jos foorumilla jotakin tapahtuu, ainakin joku admineista tietäisi mitä tulisi tehdä. (:
Kiitos, nimenomaan näin ♥

Ja juu, onhan aina olemassa joku, jolta kysyä, mutta mistä ihmeestä voi tietää, kuka kysyy? Pessimismi iskee, mutta hei haloo, netissä ei monesta asiasta voi olla varma. Lisäksi se, että onko parempi ottaa adminiksi henkilö tasoa "no kai se nyt sitte pärjää" vai vanha ja luotettavaksi todettu, joka tahtoo jatkaa, mutta ei vuosien mukaan saisi. Musta kahden vuoden kausi kuulostaa hyvältä ja siten, että joka toinen vuosi menee äänestykseen puolet ja joka toinen puolet - näin on aina vähintään yksi kokenut joukossa. Ja jos adminiksi ryhtyy niin musta kyllä pitäs uskaltaa lupautua toksi kahdeksi vuodeksi, tietysti jos jotain henkilökohtaista sattuu voi tietenkin aina erota, mutta ideana.

// ja itse ainakaan en pelkää kokemattomuutta, vaan ihmisiä itsiään. kokematonkin voi olla luotettava ja hyvä.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #12 : 10-04-2012, 21:51:22 »
Niin paitsi se vanha tuttu ja luotettava saattaa myös muuttua epäluotettavaksi oltuaan liian kauan vallassa ja tultuaan valtansa sokaisemaksi.  :P Kaksi vuotta on pitkä aika. Tämä foorumi on ollut pystyssä kolme vuotta ja se tuntuu ikuisuudelta adminina, vaikka tämä paikka on hiljainen.  :P Mä kannattaisin siis ehdottomasti lyhyempää aikaa kaudeksi.

Poissa Nappeli

 • Hassu
 • värkkääjä
 • Viestejä: 1099
 • Kemiat kohtaa
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #13 : 10-04-2012, 21:58:45 »
Musta kahden vuoden kausi kuulostaa hyvältä ja siten, että joka toinen vuosi menee äänestykseen puolet ja joka toinen puolet - näin on aina vähintään yksi kokenut joukossa. Ja jos adminiksi ryhtyy niin musta kyllä pitäs uskaltaa lupautua toksi kahdeksi vuodeksi, tietysti jos jotain henkilökohtaista sattuu voi tietenkin aina erota, mutta ideana.
Joo, tässä on hyvä pointti. Olisi varmaan uusille admineille miellyttävämpää, jos joukossa on joku jo hommaan rutinoitunut. Voisi laskea hakukynnystäkin, kun ei tarvisi niin jännittää kuinka suoriutuu. Jos pidetään kolmea adminia hyvänä määränä tämän kokoiselle foorumille, niin ehdotan seuraavaa jaksotusta: virassa olevat kolme adminia ilmoittavat vuoden välein halukkuutensa/haluamattomuutensa jatkaa. Jos kaikki haluavat jatkaa, pidetään äänestys, jossa vähiten ääniä saanut (tai kaksi kautta palvellut, jolloin äänestystä ei tarvisi suorittaa) joutuu väistymään virasta ja luovuttamaan paikkansa eniten ääniä saaneelle uudelle tulokkaalle. Näin virassa olisi aina vähintään kaksi vanhaa adminia. Kaikesta huolimatta musta olisi hyvä jotenkin varmistaa myös se, ettei kukaan jää roikkumaan virkaan vain asemaan ihastuneena. Joku maksimimäärä peräkkäisiä virkakausia olisi paikallaan. Vaikeahan sitä sitten kyllä on järjestää mitenkään, jos ehdokkaita ei saada. ::)

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #14 : 10-04-2012, 22:01:02 »
^Oikeesti, vasta kolme vuotta?  :o oho, yllätyin :D Noh, hyvää työtä ootte tehny.

Lizillä oli pointtia, mutta komppaan kyllä Nappelia. Toi kuulostaa aikalailla täydelliseltä.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #15 : 10-04-2012, 22:06:53 »
LOL en suostu, koska toi tarkoittaisi sitä, että meidän täytyisi nyt pakostikin jatkaa vielä ainakin vuosi, jotta toi voisi edes toteutua.  :P Mä haluan kiukutella ja mun naama näyttää just siltä niin kuin mun avassa.  ;D

//Mutta jos totta puhutaan, niin on tuossa ihan järkeä. Nyt jos vaan ihmiset uskaltaisi edes yrittää. Tällä hetkellä tämän foorumin adminoinnin työläin homma on erotella bottisähköposteja oikeista ihmisistä. ::)

//Ääh, ei hakea vaan asettua ehdolle.
« Viimeksi muokattu: 10-04-2012, 22:16:27 kirjoittanut Lizlego »

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #16 : 12-04-2012, 17:15:40 »
Koska nää ja modevaalit on?

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #17 : 12-04-2012, 17:21:29 »
En mä tiedä. Kyllä nyt ainakin pari viikkoa täytyy vielä jauhaa, että hitaatkin ehkä mukaan ehtii.  :D Mutta siis miten pitkän aikaa te haluatte jatkaa keskustelua ja kuinka pitkäksi laitetaan sitten äänestysaika? Ja tämä adminasia on tavallaan vielä auki, että oliko toi nyt se systeemi, että kaksi vanhaa ja yksi uusi admin vuosittain? Ja tähän adminjuttuun vielä lisäksi se, että onko meidän adminkandidaatit valmiita ja halukkaita opettelemaan tuon teknisen puolen, joka siis ei liity mitenkään adminin päivittäisiin rutiineihin?
« Viimeksi muokattu: 12-04-2012, 17:23:52 kirjoittanut Lizlego »

Poissa malla

 • superhessu
 • Viestejä: 742
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #18 : 12-04-2012, 17:27:13 »
Kyllä mä ainakin haluaisin, että varsinaiset valinnat/äänestykset tehtäis vasta tyyliin 30.4. tai 1.5., koska silloin annetaan tarpeeksi aikaa porukalle miettiä, kuulustella ehdokkaita tai vaan havahtua vaaleihin. Semmonen lähes kuukauden vaalikampanjointi voisi olla ihan paikallaan - etenkin adminien suhteen.

Ja tämä adminasia on tavallaan vielä auki, että oliko toi nyt se systeemi, että kaksi vanhaa ja yksi uusi admin vuosittain?
Musta tää kuulostaa toimivalta ratkaisulta.
// Tosin meillä on tällä hetkellä 2 uutta hakijaa adminin penkille - tarkoittaako se siis sitä, että vaan jompi kumpi valitaan, ja Liz ja Nappeli jatkavat automaattisesti virassaan?
Papin aamen ei tee kenestäkään toisen itsestäänselvää omaisuutta.

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #19 : 12-04-2012, 17:32:28 »
Joko kaks vanhaa ja yks uus tai sitte kaks uutta ja yks vanha. Jos Liz ei tahdo enää admin olla niin musta sitä pitäs kuunnella ja valita kaks uutta :) Onhan hakijoita siihen tarpeeks. Ja joo, kuukauden pitunen hakuaika kuulostaa hyvältä, olin vaan utelias. Äänestyskin vois kestää parista kolmeen viikkoa.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #20 : 12-04-2012, 18:30:56 »
Jos sanoisi, että äänestysaika alkaisi vaikkapa 15.5.? Se olisi helppo päivä muistaa ja tässä olisi kuukausi aikaa yhä vielä miettiä, että mikä on järkevää. Sillä ajalla mä voin miettiä omaa jatkamistani ja itse asiassa ylipäätään sitä, että mikä tässä on järkevintä, kun tosiaan adminpaneelin lisäksi meillä on MyphpAdmin eli tietokannan hallinta, Arkun hallintapaneeli ja ftp eli tiedostonhallinta ja webmail eikä varmaan ihan noihin kaikkiin tarvitse kertarysäyksellä ryhtyä.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #21 : 12-04-2012, 19:50:02 »
Floodaan taas tätä topiccia.

Itse asiassa voisi olla hyvä hakea kahdentyyppisiä admineita, teknisiä ja sitten arjen foorumin pyörittäjiä, koska oikeasti niin kuin jossain sanoin tämän foorumin admineita eniten tällä hetkellä työllistää pääasiassa kolme asiaa: poistaa botteja, hyväksyä uusia käyttäjiä ja antaa käyttäjille oikeudet K-18-osastoihin. 

Ajatus ei ole se, ettei ihmisiä päästettäisi tekemään asioita kun ne on yhdessä valittu vaan ettei kaikkien adminien edes ole mikään pakko ja ettei se muodostuisi ihmisille esteeksi.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #22 : 13-04-2012, 14:31:33 »
Ja koska kukaan ei edelleenkään kirjoita tähän, mä jatkan monologia. Noista eri tyyleistä ihmisten välillä ja muusta touhusta tuli mieleen, että voisiko admineilla olla esimerkiksi vuorovastuut tai jotain sellaista, mikä mahdollistaisi ja varmistaisi hommien hoitumisen eri tyyleillä ja että kaikki kuitenkin pääsisivät jotain tekemäänkin? Kun ei ole tarkoitus varmaan sekään, että nopeimmat syö hitaat ja kun kyse on harrastajafoorumista, niin ei ole myöskään tarpeen kenellekään että kaikki toteutuu heti. :P Vastuuvuorot kuulostaa kyllä taas ärsyttävän byrokraattiselle ja sekin olisi kiva pitää kaukana täältä, mutta kaikkeahan ei voi saada.  :D

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #23 : 13-04-2012, 15:50:16 »
Eikös tälläisen voisi jättää adminien päätettäväksi? Musta ei foorumiin oleellisesti vaikuta, kuka hommat tekee, kunhan ne tehdään ja hyvin :) Adminien sisäiset sopimukset olis joo ihan jees tietää kaikkien, mut musta rivikäyttäjälle on ihan sama, onko se Otto vai Maija, joka päivityksiä hoitaa. Musta ei oo liikaa vaadittu, että kolme (mahdollisesti toisilleen täysin tuntematonta) adminia keskustelee keskenään ja päättää nää ja jos/ kun eivät toisiaan tunne, tutustuisivat edes hitusen. Mitä kannattaa tehdä riippuu niin paljon kunkin luonteesta ja elämäntilanteesta.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #24 : 13-04-2012, 16:05:09 »
Otin sen yleisesti esille pohdittavaksi siksi, että sitä ei yleensä tehdä, noista ei yleensä päätetä keskenään etukäteen ja sitten se tahtoo mennä siihen että yksi tekee ja muut ihmettelee. :D Kyllähän se rivikäyttäjällekin mahdollisesti kuuluu, jos siihen vaikuttaa se ottaako yhteyden siihen Mattiin vai Ottoon. Ylipäätään mä en ymmärrä sitä, miksei kaikki kuuluisi rivikäyttäjällekin - niille, joita se kiinnostaa. Musta tuntuu, että se on enemmän just yleistä, että ylläpito ajattelee, ettei se ketään kiinnosta eikä se kenellekään kuulu miten me asioita hoidellaan ja alkaa sanella asiat valmiina.

Poissa Celeporn

 • saukkolaatikko
 • superhessu
 • Viestejä: 1701
 • destiel = lets die
  • Insanitorium
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #25 : 13-04-2012, 16:08:57 »
Musta tuntuu, että se on enemmän just yleistä, että ylläpito ajattelee, ettei se ketään kiinnosta eikä se kenellekään kuulu miten me asioita hoidellaan ja alkaa sanella asiat valmiina.

Jep. Monet jutut on kyllä sellaisia, että eihän ne todellakaan valtaosaa yhtään kiinnostakaan, mutta jos ei sitä tietoa ole pakko antaa kaikille etukäteen, päädytään aika helposti kaltevalle pinnalle sen suhteen, että mitä pitää ilmoittaa ja mikä käyttäjäkuntaa sitten voisi kiinnostaa. Plus että onhan se pirun kätevää, että ongelmien edessä käyttäjä tosiaan tietää heti, keneen kannattaa ottaa minkäkin pulman yhteydessä, kuten Liz jo sanoikin.
Oedipus was the first motherfucker.
- Bo Burnham

I want to shave your head and eat your hair like spaghetti.

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #26 : 13-04-2012, 16:15:19 »
Musta ihanne olis, että ylläpito olis yhtenäinen kokonaisuus eikä olis yksinkertaisesti väliä, kehen yhteyttä otat. On se myös hyvä tietää, miten adminit sisällään asiat tekee, mut rehellisesti mulle on ihan sama ootko se sää vai Nappeli, joka jonkun jutun tekee. Siinä kuitenkin on pointtia, et asioista sovitaan juuri tuon työn tasajaon vuoksi ja niin kannattanee tosiaan tehdä, mutta tärkeintä musta on, et hommat toimii. Periaatteessa on kaikkien asia miten, mutta onko sillä oikeasti väliä, kuka kirjoittajista julkaisee yhteisficin ekan luvun? Lukijoille ei. Musta adminit voi päättää tälläiset asiat ihan keskenään, kunhan hommat hoituu. Tää ei kuitenkaan tarkoita, ettei ylläpidon toimistaan tarvitsisi kysellä ja ilmoitella. Eikös tääläkin ole ihan oma topa ylläpidon ilmoituksille tai jotain? Sitä olis jees kuluttaa.

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #27 : 14-04-2012, 13:05:33 »
Joo, siinä mielessä olen sun kanssa samaa mieltä, että mullekin tekijänä on ihan sama olenko se minä vai joku muu, siis että näkyykö se ulospäin, että se olen juuri minä. Varsinkin arkiasioissa ja rutiineissa. Virhetilanteissa ja mokissa asia erikseen, mutta mä koen silti tärkeäksi avoimuuden ja julkisuuden noissakin asioissa ihan vaan sillä, että se helposti johtaa siihen, että kohta mikään ei ole julkista eikä avointa ja mun mielestä täälläkin asiat meni vähän liiaksi siihen, että me jossain keskinäisissä livepalavereissa puhuttiin Fifistä. Ei se välttämättä edes ketään muuta häirinnyt kuin minua, kun mä en vaan ymmärrä miksei asioita voida puhua julkisesti. Kun ne puhutaan julkisesti, on myös helpointa löytää ja nähdä mitä mieltä itse kukin on asioista ollut. Sen sijaan, jos ne on puhuttu jossain keskenään, ne voi vääristyä.

//Toinen, joka mun kokemukseni mukaan puoltaa tätä, on se että ihmisille on luvattoman helppoa tehdä kabinettipäätöksiä ja ottaa kantaa jossain piilotetuilla osastoilla, mutta siinä vaiheessa kun pitäisi puolustaa kantaansa julkisesti, ollaankin hiljaa ja piiloudutaan muiden selkien taakse ja odotetaan, että muut puhuu itsenkin puolesta. Mitä hittoa ne sellaiset päätöksentekijät on, jotka ei puhu julkisesti? Ja muutenkin on tullut vasstaan liiankin usein modeosastoilla, että ollaan valmiit lätkimään vaikka mitä varoituksia, mutta sitten itketään, jos pitäisi käydä korjaamassa erheensä. Piilotetut osastot tekee ihmisistä rohkeita liiaksikin. Julkisuus pakottaa nähdäkseni suurempaan vastuullisuuteen jo toimimisvaiheessa. Tämä on toki vain mun mielipide ja havainto eikä äärimmäinen tottus.
« Viimeksi muokattu: 14-04-2012, 13:38:46 kirjoittanut Lizlego »

Poissa Celeporn

 • saukkolaatikko
 • superhessu
 • Viestejä: 1701
 • destiel = lets die
  • Insanitorium
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #28 : 14-04-2012, 16:24:46 »
Komppailen Liziä. Mulla ei tästä ole mitenkään hirveästi kokemusta näin nettimaailman puolelta, mutta kyllä tuota kuviota on nähty ihan riittävästi IRL, jotta voin olla samaa mieltä. Ja olen kyllä aikoinani sortunut itsekin ihan samanlaiseen pienessä piirissä koettuun ylemmyydentuntoon ja oikeassa olemiseen... mutta sitten kun asiat pistetään julkisesti esille, joutuukin pohtimaan sitä omaa kantaansa pariinkin kertaan, eikä se oikeassa oleminen olekaan enää ihan yhtä helppoa. Musta rakentavalle kritiikille pitää aina olla väylä, jotta tämä olisi oikeasti demokraattinen ja käyttäjälähtöinen foorumi, ja siksi kaikki päätökset pitääkin tehdä julkisella keskustelulla, koska jollain riivkäyttäjällä voi vaikka olla tosi hyviä pointteja, joita kukaan ylläpidosta ei ole tulllut ajatelleeksi, tai sitten yleinen keskustelu voi viedä ajatuksia muutenkin ihan uusille raiteille, ja siten löytyä erilaisia ratkaisumalleja.
Oedipus was the first motherfucker.
- Bo Burnham

I want to shave your head and eat your hair like spaghetti.

Poissa Chuuko

 • superhessu
 • Viestejä: 609
  • Toinen tähti oikealta suoraan aamunkoittoon
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #29 : 20-08-2012, 08:47:11 »
Kasasin ohjeet pikaisesti, korjatkaa ja lisätkää jos siellä on jotain vikaa, oon ymmärtäny jotain väärin, tai on jotain lisättävää!
Häntä pystyyn vaikka hakaneuloilla.

Poissa Chuuko

 • superhessu
 • Viestejä: 609
  • Toinen tähti oikealta suoraan aamunkoittoon
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #30 : 06-04-2013, 15:33:02 »
Ja näin on vuosi vierähtänyt edellisistä vaaleista, on aika asettua ehdolle!
Häntä pystyyn vaikka hakaneuloilla.

Poissa Chuuko

 • superhessu
 • Viestejä: 609
  • Toinen tähti oikealta suoraan aamunkoittoon
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #31 : 12-04-2013, 12:34:36 »
Lizin kanssa tuossa olikin jo puhetta, että admineille taidettiin sopia kahden perättäisen kauden rajoitus, ja kolmesta administa yhden, miksei tässä tapauksessa kahdenkin, tulisi jatkaa vielä paikallaan ja muut laitetaan kiertoon jos kahden kauden raja on tullut vastaan. Liz onkin jo ilmottautunut modevaaleihin ja näin ollen ilmaissut halukkuutensa luopua adminiudesta. Joten Nappeli ja zilah, mites teidän laita? Jatkattaako teistä kumpi(kin?) suoraan seuraavalle kaudelle?
Häntä pystyyn vaikka hakaneuloilla.

Poissa Nappeli

 • Hassu
 • värkkääjä
 • Viestejä: 1099
 • Kemiat kohtaa
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #32 : 12-04-2013, 13:05:18 »
Zilahilla onkin vasta ensimmäinen kausi takana, joten minä väistyn Lizin lailla takavasemmalle adminin pallilta.  ;)
Kahta uutta adminia siis haetaan. Rohkeasti vain mukaan!

Poissa Beelsebutt

 • vähemmän
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 3081
 • malmi
  • Ficciarkisto
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #33 : 12-04-2013, 13:49:18 »
Ja tässä vaiheessa otan jälleen puheeksi foorumin hallinnoinnin. Tää foorumi pyörii atm mun nimellä ja koska me ei rajata adminehdokkaita mitenkään, niin pidätän oikeuden vaihtaa foorumin hallinnointia ennen uusien adminien valintaa. Tää on pitänyt tehdä jo pitkään, mutta toistaiseksi siihen ei ole ollut tarvetta, kun olen tuntenut IRL jokaisen adminin. Jos tilanne vaihtuu, sit pitää tosiaan tehdä jotain.
Fifi-ficitLJAO3

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #34 : 12-04-2013, 14:01:50 »
Mä ehdotan että sä ryhdyt diktaattoriksi.

Poissa Beelsebutt

 • vähemmän
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 3081
 • malmi
  • Ficciarkisto
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #35 : 12-04-2013, 14:18:51 »
Mä en halua diktaattoriksi ;D
Fifi-ficitLJAO3

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #36 : 12-04-2013, 14:40:50 »
Mä voin ryhtyä sun puolesta diktaattoriksi. No en kyllä hitossa. Musta adminiksi ei silti pitäis valita eikä siinä pysyä ilman että on enemmistön tuki ja jotain vaihtuvuutta tähän pitäisi saada.  :P

Poissa Beelsebutt

 • vähemmän
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 3081
 • malmi
  • Ficciarkisto
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #37 : 12-04-2013, 14:46:06 »
Joo enemmistön tuki, mutta jos se sattuu kohtaamaan valinnan, niin kenelläkään ei pitäis olla nokkansa koputtamista? :P


(Chuuko diktaattoriksi!!111)
Fifi-ficitLJAO3

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #38 : 12-04-2013, 15:31:26 »
Niin just. Mä kyllä mielellään jäisin pois joka tapauksessa, kun olen iät ja ajat ollut adminina, jos vaan joku, jonka sä tunnet ja johon luotat ja joka saa enemmistön tuen, asettuisi ehdokkaaksi. Niin, ja sä itse. Vähän on kyllä köpöset vaalit tulossa... :P

//Mutta eihän tuosta käytännössä mitään vaaleja voi pitää, koska se menee niin pärstäkertoimen mukaan ja ehdokasasettelukin olisi sitten, että on joku tuttu. :P Irvistelen pelkälle ajatukselle, mutta jos on iän ikuiset adminit, joita ei vaihdeta ikinä, sekin on jotenkin masentava ajatus. ;D
« Viimeksi muokattu: 12-04-2013, 15:42:46 kirjoittanut Lizlego »

Poissa Beelsebutt

 • vähemmän
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 3081
 • malmi
  • Ficciarkisto
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #39 : 12-04-2013, 15:40:08 »
Tai sit vaan siirretään nimitiedot jollekulle muulle ja voin lakata napisemasta ylläpitovaaleista \o/
Fifi-ficitLJAO3

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #40 : 12-04-2013, 15:50:34 »
Mutta ethän sä tästä edes valittanut vaan minä, koska minä en suostu vastuuasemassa luovuttamaan adminoikeuksia kenelle tahansa siinä epäilyksessä, että kai nyt sitten mullakin niiden oikeuksien luovuttajana on joku vastuu siitä kenelle oikeuksia jakelen, vaikka miten demokratia on ihanaa. Tai zilah tai Nappeli, mutta kumpikaan heistä ei ole sanonut asiaan mitään, joten voin olla ainoa, joka itse asiassa on tätä mieltä. Itse asiassa toi vastuu ja vastuuseen joutuminen ei niinkään pelota kuin se, että joku voi saada aikaan vahinkoa. Mä en suosittele enkä itse adminina suostu vaikka nimitiedot siirrettäisiin itse presidentille. Jos sä suostut, niin mä voin antaa adminoikeudet takaisin sulle, kun sun nimissä tämä foorumi on, mutta en lähde kannattamaan mitään, mistä joku voi joutua vaikeuksiin, jos se järkevällä toiminnalla voidaan välttää. 

Tokihan aina joku voi kusettaa ja viilata linssiin ja vaikuttaa livenä mukavalta, mutta sille ei aina voi mitään. Vastuunkantoon kuuluu kai yrittää parhaansa mukaan välttää sitäkin. Aikaisemmin näitä ei tullut edes ajatelleeksi, kun höyrypäässä kannatti tasa-arvoa ja demokratiaa, joka ei anonyymissä nettimaailmassa välttämättä ihan toimi samalla. Tai ehkä mä olen vaan lukenut liikaa lakia viime aikoina ja tullut tietoisemmaksi kaikesta paskasta.  :P
« Viimeksi muokattu: 12-04-2013, 16:01:21 kirjoittanut Lizlego »

Poissa Beelsebutt

 • vähemmän
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 3081
 • malmi
  • Ficciarkisto
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #41 : 12-04-2013, 16:29:55 »
Mä otan adminoikeudet vastaan ainoastaan sillä ehdolla, että oon ainoastaan tekninen admin eli siis sähellän taustalla painelemassa nappeja ;D komennuksen mukaan. Voidaanhan me muuttaa Fifin "hallintoa" silleensä, että modet on ne jotka ylintä valtaa pitää (joo joo, siis käyttäjät, mut modet on kuitenkin paimentamassa :P) ja admin on sit se joka painaa nappia teknisesti, mut ei mee tekemään sitä muuten. Tässä tapauksessa ne nimitiedot sun muut pysyis mun vallassa ja mun vastuulla, kun arkun tilakin on mun vastuulla, mut mitään muuta hallintovaltaa en käyttäis. Sen kummempaa siis kuin kukaan muukaan käyttäjä.

Tosin mä voisin viel vaatia että sä, Liz, jäisit kans tekniseksi osapuoleksi koska sit voitais kämmäillä ja hävittää foorumi iloisesti yhdessä ;D


Äh.


// Tosin oon edelleenkin mieluummin sellaisen asian kannalla, että luodaan ihan uusi titteli mulle, joku vaikka "kurppa" ja rajoitetaan adminien oikeutta hallintopaneelissa, jolloin vastuu asioista menee niin kuin ennenkin, mut kukaan ei pääse tuhoamaan liian pahasti paikkoja ;D


/// Tarkoitin siis kurppailulla sitä, että voin ottaa vastuun arkun tilasta, mutta että foorumilla on sitten ihan oma hallintonsa. Jos se on teknisesti mahdollista, sitä en ees tiedä.
« Viimeksi muokattu: 12-04-2013, 16:37:37 kirjoittanut Beelsebutt »
Fifi-ficitLJAO3

Lizlego

 • Vieras
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #42 : 12-04-2013, 17:11:23 »
Täällä on kaikki adminit ihan teknisiä eikä meillä edes ole mitään hallintoa. ;D Vai onko meillä hallinto? Se taitaa olla nämä eri äänestykset.  ;D

//Aaa nyt mä tajusin mistä sä puhuit. Jos sulla yksistään on pääsy arkun hallintoon, kukaan muu kuin sinä ei voi tuhota mitään, mutta toi ei nyt edelleenkään mitenkään ratkaise ylläpitovaaliongelmaa. :P
« Viimeksi muokattu: 12-04-2013, 17:15:57 kirjoittanut Lizlego »

Poissa culliina

 • Pentuprinssi
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 789
 • lasciva est nobis pagina, vita proba.
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #43 : 12-04-2013, 18:29:08 »
Tuollainen on tosiaan oikea ongelma. Mietin ja minusta parhaalta vaikuttaa idea modejen ylivaltiudesta ja adminien tee-kun-käsketään -napinpainajan roolista, kuten Buttis sanoi. Ehkä silloin nimikkeet admin ja mode muuttaisivat merkitystään, mutta ongelma ratkeaisi. Aletaan sanoa teitä vaikka heeroksiksi ja orjiksi :P Sitten pitää ehkä taas miettiä uudestaan ihmisten määriä pointtina tarvitaanko napin painamiseen kolmea (en itse tiedä ollenkaan kun en systeemiä tunne, ehkä) ja onko modemäärä sopiva ylijumaloille anteeksi jumalallisille puoliolennoille.

Ja eikös meillä ole myös modevaalit joskus? En muista yhtään mitä on sovittu. Jos tälläisiä uudistuksia tehdään ja ihmisten asemat muuttuvat, ei minusta periaatteesta voi olettaa vanhojen suoraan jatkavan uusilla säännöillä. Siis periaatteesta eli jos nykyinen modemäärä on jees ja kaikille heille sopii niin eihän mitään vaaleja sitten tietenkään tarvita. Huomiona suurin osa nykyisistä modeista eivät admineiksi hakeneet ja siihen lienee syy, joko tekniikan pelko tai jokin muu, mikä on tässä tapauksessa oleellista. Ihmisille pitää antaa mahdollisuus :) Toisaalta jos modevaalit on kohtapuoliin ei kyseleminen liene tarpeellista, koska ehdolle menevät ketkä tahtovat ja myös määrän mahdollinen muuttaminen on paljon helpompaa kuin tapauksessa vaaleihin pitkä aika.


// katos, taitaa olla vaalit tulossa  ::) hupsista...
« Viimeksi muokattu: 12-04-2013, 18:30:50 kirjoittanut Juillet »

Poissa Chuuko

 • superhessu
 • Viestejä: 609
  • Toinen tähti oikealta suoraan aamunkoittoon
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #44 : 12-04-2013, 19:22:39 »
Juillet tosiaan, modevaalien äänestysajaksi on asetettu toukokuu (lue: sitten toukokuun aikana josjakun on tarpeeksi äänestettäviä ja joku muistaa pystyttää äänestystopicin).

Eikö me olla pidetty täällä linjaa, että ketään ei nosteta toisten yläpuolelle. Siksi siis myöskään modeista ei voida tehdä yli-ihmisiä. Päätösvalta on kansalla, ei yksittäisellä ihmisjoukolla. Siksi musta admineillakaan ei sinänsä ole niin justiinsa merkitystä, koska tällä periaatteessahan he ovat vain henkilöitä painelemassa nappeja paneelissa, johon muilla ei ole pääsyä turvallisuussyistä. Moderaattoritkin ovat vain apuna hoitelemassa niitä pienempiä tehtäviä, ei yli-ihmisinä.

Ite olen vuoden vanhana modena valmis toimimaan millä säännöillä sovitaan, mutta diktaattoriksi en rupea.  ;D


Häntä pystyyn vaikka hakaneuloilla.

Poissa Celeporn

 • saukkolaatikko
 • superhessu
 • Viestejä: 1701
 • destiel = lets die
  • Insanitorium
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #45 : 12-04-2013, 20:09:18 »
Öö miksi modejen asemaa pitäisi muuttaa mihinkään? Tai siis eihän täällä ole ainakaan minun käsittääkseni ollut kenelläkään mitään päätäntävaltaa, kaikki ylläpidon jäsenet on olleet pelkkää teknistä henkilökuntaa, jotka joutuu vänkäämään kaikissa muutosasioissa ihan samalla tavalla kuin muutkin. Miksi me nyt yhtäkkiä tarvittaisiin tänne mitään päätäntävaltaisia tahoja, kun ei meillä ole aikaisemminkaan ollut... kai... vai olenko ollut vaan sokea/tyhmä?

Mulle kyllä passaisi kaiken keskustellun valossa sellainen ratkaisu, että pidetään tossa adminin hommassa suunnilleen niitä naamoja kuin tähänkin asti. Tarpeellisista muutoksista voidaan keskustella ja äänestää. Jos adminit alkaa jostain syystä jotain outoja erivapauksia harrastaa, niin eiköhän tuo aika pitkälti näy foorumillakin ja sitten voidaan älähdellä.
Vuosittain (tai miten nyt halutaankaan) pidettäisiin mode-vaalit, jotta näitä simppeleitä käytännön hommia voidaan jakaa halukkaille. Kaikille foorumilaisille teroitettakoon yleisesti, ettei ylläpidon sanomisille ja mielipiteille pidä antaa sen suurempaa painoarvoa kuin muidenkaan, paitsi jos nämä huomauttavat sääntörikkomuksesta.
Oedipus was the first motherfucker.
- Bo Burnham

I want to shave your head and eat your hair like spaghetti.

Poissa Chuuko

 • superhessu
 • Viestejä: 609
  • Toinen tähti oikealta suoraan aamunkoittoon
Vs: Ohjeistus ja yleinen keskustelu adminvaaleista
« Vastaus #46 : 12-04-2013, 21:58:09 »
Celen ehdotus kuulostaa musta oikein hyvältä.
Häntä pystyyn vaikka hakaneuloilla.