Kirjoittajafoorumin jäsenten voisi olettaa pitävän myös lukemisesta ja elokuvien katsomisesta, eikös juu? Varsinkin hyvien ja omaan makuun sopivien sellaisten, mutta kun sellaisia ei laajasta tarjonnasta aina ole niin helppo löytää. Tässä ketjussa voi suositella omia löytöjään tai kysellä, josko joku haluaisi suositella jotakin. Ja koska shessut eivät pidä listauksista, niin myöskin pieni keskustelu teoksista on aivan sallittua. Myös sarjakuvien, tv-sarjojen yms. suositteleminen on sallittua, ei olla rajoittuneita.
Tällä hetkellä suosittelen jokaiselle vastaantulijalle Sarah Watersin romaania
Silmänkääntäjä (The Fingersmith). 700 sivua viktoriaanisen ajan paskamaista puolta, pikkurikollisuutta, raakaa opportunismia, pornokirjallisuutta ja 17-vuotiaita lesboja korseteissa. Myös leffa on tehty, en tosin ole nähnyt. Ainoa huono asia tässä helmessä on se, että se ei ole enää yhtä hyvä toisella lukukerralla, kun juonen tietää. (Btw, Cele, kiitos kun kirjoitat journaliisi julkisesti - ellet olisi puhunut siitä leffasta siellä, en olisi koskaan lukenut kirjaa, koska en koskaan kirjaston hyllysysteemin takia tule käyneeksi S-kirjainta edempänä.)
Nyt kun kohta on kesälomat tulossa (ei niihin ole koulua vielä käyvillä kuin kuusi viikkoa... toivo elää...), niin on hyvää aikaa koukuttaa itsensä
Ajan pyörään (kirjoittaja 25 ensimmäisessä suomenkielisessä osassa ja esiosassa nimeltä Uusi kevät Robert Jordan, joka ikävä kyllä meni kuolemaan. En muista kuka valittiin uudeksi kirjoittajaksi, joku Brandon). Jättimäinen, keskivertoa parempi fantasiasaaga, jota ei voi mitenkään kuvata lyhyesti - etsikää vain käsiinne ja alkakaa lukea. Pitäkää vain mielessä muutama asia:
1) Varaa aikaa. Tähän mennessä osia on ilmestynyt suomeksi 25, jokaisessa noin 500 sivua. Englanniksi osia on 11, koska ne on suomentaessa pilkottu. Vielä yksi kirja on ilmestymättä, pitäisi tulla englanniksi tämän vuoden lopulla.
2) Katso, että kaikki osat ovat kirjastossa tai muuten saatavilla. Ajan pyörä aiheuttaa aivan järkyttävää narkkarisoitumista, sain melkein fyysisiä vieroitusoireita, kun jouduin odottamaan 24. osaa kirjastosta muutaman päivän.
3) Lue englanniksi, jos mahdollista. Käännöksen taso ei ole varsinkaan viimeisissä osissa aivan paras mahdollinen.
4) Prologit on valitettavasti pakko lukea, vaikka ne ovatkin keskimäärin satasivuisia, muuten putoaa kärryiltä. Sen sijaan maisemakuvaukset voi skipata.
5) Tule luettuasi kertomaan minulle, kuvittelenko aivan omiani vai onko viimeisimmissä osissa ja Uudessa keväässä ihan aikuisten oikeasti vihjauksia femslashiin.
6)
Tässä on loistava reread-blogi, joka on ehtinyt jonnekin suomenkielisen 9. kirjan tienoille, jos en muista väärin. Hienoja kommentteja ja pohdintoja, tosin suuri spoilausvaara.
Jaa, ehkä munkin pitäisi aloittaa uudelleenluku kesällä, tosin pitäisi kirjoituksiinkin lukea... En enää oikein muista kaikkia tapahtumia (no okei, niitä ei voi kukaan muistaa), ja sitä A Memory of Lightiä odotellessa voisi virkistää muistiaan. Toivottavasti kirjoittajan vaihtuminen ei hirveästi muuta tyyliä.
Minulle saa aina suositella kirjoja ja elokuvia, joissa kuvataan kieroutunutta yhteiskuntaa. Vuonna 1984, Uljas uusi maailma ja Orjattaresi on jo luettu ja tykätty ja V niin kuin verikosto katsottu, mutta lisää kaipaan.