Kirjoittaja Aihe: Mission completed, Pasila, K-12, Pöysti/Neponen  (Luettu 3693 kertaa)

Poissa Sarelon

 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 93
 • lonkero-olio
Nimi: Mission completed
Kirjoittaja: minäminä!
Fandom: Pasila
Beta: no emmä jaksanu odottaa että joku ilmoittautuisi, saatte valittaa virheistä jos löydätte
Paritus: Kyösti Pöysti/Tommi Neponen
Ikäraja: K-12 (vihjailuja ja rumaa kielenkäyttöä)
Genret: jokseenkin väistämättömästi huumori, vähän fluffia
Vastuuvapautus: En omista hahmoja enkä saa tästä rahaa.
Varoitukset: Saattaa pistää ajatusradat solmuun.
Summary: Pöysti ärsyttää Repomiestä, Repomies ärsyttää Pöystiä, ja lopulta tilanteeseen on vain yksi ratkaisu: se paljon puhuttu homoilu.
A/N: Kymmenen Pasilan jakson katsominen samana päivänä saattaa tuottaa tällaista. Ja mun olisi pitänyt lukea yhteiskuntaopin kokeeseen... no hei, onhan oman luovuuden harjoittaminen nyt paljon ulkoa pänttäämistä hyödyllisempää. Onhan? Ja angst, tiedättekö, mun Word ei tunne sanaa homoilu. Ihan scheissea tämä Word, jumalauta!

Huomaatte varmaankin, että tämä on saanut innoituksensa melko suoraan jaksoista Avainpelaaja ja 25. Älkää pliis hirttäkö, mähän sanoin sen!”Johnson, the hostages are on the fourth storey. Free them and do not shoot anything as there are a lot of explosives around.”

Nuoremman komisarion Kyösti Pöystin sormi hakkasi peliohjainta naulapyssyn nopeudella saaden ruudulla juoksevan pelihahmon ampumaan konekiväärillään sarjatulta. Yksi virtuaalinen luoti osui virtuaaliseen kaasusäiliöön, jonka kylkeen joku oli liimannut virtuaalisen räjähdysvaaramerkin. Mainittakoon, että sitä ei ollut kukaan siihen kiinnittänyt siksi, että merkkejä olisi jäänyt yli, jotakin omalaatuista seksuaalista fetissiä tyydyttääkseen tai silkkaa vittumaisuuttaan, vaan ihan aiheesta. Seuraukset olivat virtuaalisesti erittäin näyttäviä.

”Johnson, all the hostages are dead. Mission failed.”

”No voi perhana!” Pöysti kiukutteli.

”No, ei ehkä olisi kannattanut ammuskella, kun nimenomaisesti oli kielletty”, Neponen jälkiviisasteli.

”Pää kiinni, Neponen!”

Lupaavasti alkaneen riidan keskeytti Rauno Repomies, joka keksi juuri sillä hetkellä avata taukohuoneen oven – arvattavin seurauksin.

”Mitä möykkää... ja taasko täällä pelataan työajalla, jumalauta! Minä takavarikoin kohta tuon pelin, jos tuo ei lopu!”

”Meillä on edelleenkin kahvitauko”, Pöysti vastasi. ”Kahvitauolla me saadaan tehdä mitä huvittaa, vaikka harrastaa kukkienasettelua.”

”Ette mitään kukkia rupea asettelemaan! Kun minä olin nuori, me emme asetelleet kukkia emmekä halailleet puita, niin kuin nykyään tehdään. Lihaa söivät kaikki ja eläimiä rääkättiin. Harakoita ammuttiin ja muurahaisia poltettiin suurennuslasilla. Koiria hakattiin ja ne pistettiin töihin, ei missään näyttelyissä kuskattu. Minun lapsenlapsilla on muuten hieno uusi koira, kerroinko? Se – ”

”Lääkkeet!” Pöysti ja Neponen huusivat Repomiehen pälpätyksen päälle.

”Ai niin.” Repomies tyhjensi pilleriputken. ”Mihin asti minä olin ehtinyt?”

”Siihen kohtaan, miten sekä mun että Neposen pitää saada palkankorotus, koska me tehdään niin hyvää työtä”, Pöysti sanoi vikkelästi. Se ei kuitenkaan mennyt läpi.

”Älä yritä! Olin siinä, miten te ette saa pelata työajalla noita ammuskelupelejänne! Ei tuollainen virtuaalinen räiskintä ole mistään kotoisin, menisitte mieluummin kadulle ammuskelemaan rikollisia. Sellainen on poliisin työtä. Ei pelaaminen työajalla, jumalauta!”

”Kun me ei edelleenkään pelata työajalla! Tauolla me saadaan pelata, asetella kukkia, vapauttaa turkiseläimiä, kiduttaa hyönteisiä tai vaikka homoilla, jos huvittaa!”

”Ja taas paasaa mies siitä homoilusta. Ihan kuin olisi freudilainen lipsahdus, kun siitä pitää jatkuvasti puhua. Paljon on puhetta ja vähän tekoja miehellä. Haluistaan puhua lipsauttelee mutta ei niitä uskalla toteuttaa.”

”Ihan varmasti uskallan! Väitätkö, etten muka uskalla?” Pöysti kivahti.

”Tuota, Pöysti... mietis nyt vähän mitä sanot...” Neponen yritti pistää väliin.

”Enkä tasan mieti! Siis väitätkö, että minä en uskalla homoilla Neposen kanssa? Kyllä varmana uskallan!”

”No todista sitten!”

”Niin todistankin!”

Seurasi kahden sekunnin hiljaisuus. Pöysti meni vähän vaikean näköiseksi. ”Tai siis...”

Repomies tointui nopeasti. ”Et pyörrä sanojasi nyt. Todistat nyt, että uskallat. Rupeatte homoilemaan vain.”

”Ei todellakaan ruveta! Mä en suostu tähän!” Neponen parkaisi. ”Et sä voi vaatia tätä meiltä!”

”Kyllä voin vaatia. Työnantaja voi vaatia työntekijää vaikka riisuutumaan alasti. Viestintäministeri on näin sanonut. Hieno mies se viestintäministeri.”

”Se on nainen!” Pöysti kiljaisi.

”Hieno mies on siitä huolimatta. Nyt rupeatte toimiin, tai leviää sana että Pöystille meni pupu pöksyyn, kun olisi pitänyt mennä Neposen pöksyihin.”

Hetken hiljaisuuden jälkeen Pöysti kääntyi Neposeen päin. ”Neponen. Tiedän, että tämä on sinulle vaikeaa. On se minullekin. Mutta meidän on todistettava olevamme miehiä. Meidän on löydettävä sisimmästämme rohkeus tehdä tämä. Neponen, meidät kasvattaneiden vanhempien tähden, sotaveteraanien tähden, häkeissään kärsivien turkiseläinten tähden – Tommi Neponen, minä rakastan sinua.”

He lähenivät toisiaan.

”Ei jumalauta, Pöysti! Lopettakaa! En minä uskonut, että te oikeasti tekisitte sen! Ottakaa loppupäivä vapaata ja tehkää mitä huvittaa, mutta ei asemalla!”

Repomies pakeni huoneesta. Pöysti ja Neponen katsoivat toisiaan pitkään. Neponen puhui ensin.

”Mennäänkö kaljalle?”

”Joo, mennään vaan.”

***

”Tommi, mä haluan olla aivan varma muutamista asioista. Oletko sä läheisriippuvainen? Onko sulla kuppa, AIDS tai oletko muuten sekaisin? Onko orvot koirat sulle jotenkin selittämättömän tärkeitä? Oletko nähnyt Amelién sata kertaa eikä riitä? Oletko – ummph!”

”Kyösti”, Neponen äsähti suudelmasta irrottauduttuaan, ”anna olla tuon sun litaniasi kanssa. Mennään sun kämpille.”

***

”Pöysti! Ota se tutti pois ensin...”

”Mmh. Sori.”

***

”Good job, Johnson. Mission completed.”
A/N: Seurusteliko Neponen muuten? Ainakin sillä taisi olla lapsi? No jaa, elämä on. Kommenteista tykkään, kivoja ovat kommentit. Ihan scheissea jos ei saa kommentteja, jumalauta!

« Viimeksi muokattu: 06-08-2012, 14:27:09 kirjoittanut Chuuko »
Yksinäinen kyynel vierähti Dracon jäänsinisestä silmästä hänen helmenvalkealle poskelleen.

Poissa Voldemort

 • värkkääjä
 • Viestejä: 3980
 • PERSpektiiviä elämään
Vs: Mission completed, Pasila, K-11, Pöysti/Neponen
« Vastaus #1 : 22-05-2009, 23:00:01 »
Ihkua, Sarelon! Sä sait kirjoitettua Kyösti/Neposta ja pidettyä henkilöt erittäin hyvin tunnistettavina. Kyösti ja Tommi ovat niin luttanoita pohjimmiltaan, vaikka ovatkin vähän äijiä ja ujoja. Ja Kyösti lisäksi lievästi sanoen tunnevammainen.  :D Repomies oli myös aivan loistava!  :D Hmm... sori, että tämän palautteen laatu on näin vajavainen. Ehkä jossain vaiheessa saan aikaiseksi järkevämmänkin kommentin.


Banneri by Nappeli, ava by zilah

Poissa Celeporn

 • saukkolaatikko
 • superhessu
 • Viestejä: 1706
 • destiel = lets die
  • Insanitorium
Vs: Mission completed, Pasila, K-11, Pöysti/Neponen
« Vastaus #2 : 30-05-2009, 18:14:12 »
Mun muistaakseni Neponen on naimisissa oleva kahden lapsen isä... Mutta entä sitten?!

Aivan mahtava ficci! Dialogi oli todella aidon oloista, tässähän jo ihan kuuli hahmojen puheen mielessään. Sopivan kuivaa huumoria, naureskelin kyllä tätä lukiessa ihan samalla tavalla kuin Pasilaa katsoessa, eli aito henki tavoitettu täydellisesti. Tapahtumien kulku oli mainio, ja vaikka sinänsä korkean ikärajan teksteistä tykkäänkin, tässä K-11 oli kyllä ihan paikallaan.

Hienoa työtä, ihanaa, että kirjoitit tämän! *fanitusta*
Oedipus was the first motherfucker.
- Bo Burnham

I want to shave your head and eat your hair like spaghetti.

Poissa Beelsebutt

 • vähemmän
 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 3074
 • malmi
  • Ficciarkisto
Vs: Mission completed, Pasila, K-11, Pöysti/Neponen
« Vastaus #3 : 21-06-2009, 13:26:32 »
Mä oon kattonut vain yhden jakson Pasilaa, mutta voisin kuvitella, että suunnilleen muistaisin hahmot. Ainakin Pöystin ;D

Tää oli letkeää kerrontaa ja melkeen tunnistaisin tunnelmankin, jos vielä muistaisin sen siitä jaksosta. Kyllä joo, sen verran muistan, että tämmöstä se just oli :D IhQ! 8)
Fifi-ficitLJAO3

Poissa DWW

 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 78
 • Idea +2, motivaatio -3
Vs: Mission completed, Pasila, K-11, Pöysti/Neponen
« Vastaus #4 : 25-06-2009, 21:13:01 »
Olen katsonut pari satunnaista jaksoa Pasilaa, ja tämän perusteella dialogi tekstissäsi on onnistuneen samantyylistä kuin sarjassa. Hauskakin oli. Ei mulla sen järkevämpää tähän väliin.
Pienet aivot kuluttavat vähän energiaa.

Ginger

 • Vieras
Vs: Mission completed, Pasila, K-11, Pöysti/Neponen
« Vastaus #5 : 26-08-2009, 14:37:38 »
Riittääkö, jos kommentoin, että mielestäni tämä oli hurjan hauska ja Pasilan kuuloinen? Varsinkin Repomies oli kuin suoraan käsikirjoituksesta. Käsikirjoitusmaisuutta olisi mielestäni voinut jopa kasvattaa -  sinällään hetkittäiset miljöön kuvaukset häiritsivät, esim. Pöysti ja Neponen huutavat Repomiehelle, koska se keskeytti dialogin tulvan, joka sarjassa tuntuu olevan loputonta.

En minä osaa tähän nyt oikein mitään muutakaan kommentoida. Aika kymppi, näitä lukisin mielelläni enemmänkin!

Poissa Sarelon

 • viilee tyyppi
 • Viestejä: 93
 • lonkero-olio
Vs: Mission completed, Pasila, K-11, Pöysti/Neponen
« Vastaus #6 : 26-08-2009, 20:20:58 »
Mulla on jäänyt näihin vastaaminen tosi hyvin unohduksiin, mutta olen lukenut joka kommentin moneen kertaan ja tykkään niistä hirveästi, olette ihania joka ikinen <3 Ginger, mun mielestä vaikeinta tässä olikin tuon kuvailun ja kerronnan kirjoittaminen Pasilamaiseksi, koska animaatiossa ei niitä tietenkään ole, ja lisäksi sen sarjan ulkoasu on niin pelkistetty, että kuvailun kirjoittaminen on tosi vaikeaa senkin takia. Sama ongelma taitaa jossain määrin olla aina, kun kirjoittaa fikkejä jostain muusta kuin kirjoista. Itse Pasila-dialogin kirjoittaminen on muuten yllättävän helppoa, kun siihen pääsee sisään ;D Jaksomaratonista on hyötyä.

Mä voin kyllä tulevaisuudessa yrittää (huom: hyvin etäisessä tulevaisuudessa) kirjoittaa vaikka kokonaisen jakson mittaisen käsikirjoitusmuotoisen fikin, jos saan idean.
Yksinäinen kyynel vierähti Dracon jäänsinisestä silmästä hänen helmenvalkealle poskelleen.